70 g (1 påse) babyspenat
2 msk psylliumhusk
5 dl vatten
2 msk olivolja (extra för pensling)
1 tsk flingsalt
3 dl (100 g) havregryn
3 dl (180 g) bovetemjöl
4 skopor (40 g) PB Plant Protein Booster
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk sesamfrön (att strö över)
70 g (1 påse) babyspenat
2 msk psylliumhusk
5 dl vatten
2 msk olivolja (extra för pensling)
1 tsk flingsalt
3 dl (100 g) havregryn
3 dl (180 g) bovetemjöl
4 skopor (40 g) PB Plant Protein Booster
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk sesamfrön (att strö över)
Värm ugnen till 190 ° och klä en plåt med bakplåtspapper.
Finhacka spenaten med en kniv eller finhacka i en matberedare.
Häll psylliumhusk och vatten i en skål. Rör om och låt sedan stå tills blandningen trögflytande och geléliknande. Vispa kraftigt för att få att få in så mycket luft som möjligt. Rör i spenat, olivolja och salt. Vänd ner havregryn, bovetemjöl, ärtproteinpulver och bakpulver. Blanda ihop allt med händerna. Det ska vara ganska klibbigt. Forma 10 bullar med fuktade händer eller med en sked. Placera varje bulle på en plåten. Pensla med olivolja och strö över sesamfrön. Baka i ugnen i 40 minuter.
Tips: Du kan ersätta spenaten med 2 rivna morötter, rödbetor eller palsternackor.