Ingredienser (2 portioner)
- 3 msk chiafrön
- 2,5 dl valfri mjölk
- 1 rågad tsk kokosnötolja
- 1 tsk lönnsirap
- 1 äpple, kärnat och grovt tärnat
- 1 nypa mald kanel
- 1 nypa havssalt
- 2 msk valfri yoghurt
- 1 msk tahini
- 2 stickor B12 Berry Booster
Gör så här
Lägg chiafrön i en skål och häll över mjölken, blanda ordentligt och låt stå. Rör om då och då under de första 10 minuterna för att förhindra att det bildas klumpar. Lägg över i en medelstor glasburk, försegla med lock och ställ i kylen i minst 30 minuter, eller över natten. Lägg kokosolja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt äpplen, lönnsirap, kanel och salt. Fräs i 3-5 minuter eller tills äpplena är aningen mjuka och karamelliserade. Lägg upp chiapuddingen i två burkar, toppa med yoghurt och äpplen, ringla över tahinin och avsluta med att strö över B12 Berry Booster.