Smoothie som ger kroppen styrka
B12 Chiapudding med kaneläpplen och tahini

GE DIN KROPP STYRKA

Fokusera på styrka från topp till tå

Får du i dig tillräckligt med proteiner?

I regel får man i sig de proteiner man behöver genom kosten. Men om du bara äter växtbaserad kost, äter lite eller tränar mycket, är det möjligt att du behöver ett tillskott av proteiner (1). Tänk bara på att tillskott varken kan eller får ersätta en hälsosam och varierad kost.

Proteiner – kroppens oumbärliga byggstenar

Proteiner är oumbärliga näringsämnen som ingår i en rad livsviktiga processer i kroppen. Kroppen använder t.ex. proteiner – när de har spjälkats till aminosyror – för att bygga upp och underhålla muskler samt hud, hår och naglar. Proteiner bidrar också till att musklerna kan repareras effektivt efter träning och ger ökad mättnadskänsla. Genom kosten får du i dig ungefär 20 olika aminosyror, varav åtta är essentiella eftersom kroppen inte kan producera dem själv. Enligt myndigheternas rekommendationer behöver vuxna 0,8 g/kg till 1.5 g/kg proteiner per dag (2).

Innehåller din kost tillräckligt med protein?

Om du får i dig för lite protein kan det påverka kroppen på olika sätt. Du kan till exempel förlora muskelmassa och få ömtåligt hår och sköra naglar. Om du ofta är sugen på snacks kan det också vara fördelaktigt att öka mängden proteiner, eftersom protein hjälper till att stabilisera blodsockret och ger en långvarig mättnadskänsla. Dessutom ökar förbränningen något om du får i dig mer proteiner, eftersom kroppens nedbrytning av proteiner kräver extra mycket energi (3). 

Ta hjälp av proteiner för att få en stark, vacker och motståndskraftig kropp

Oavsett om ditt fokus är en starkare kropp, vackrare hud, hår och naglar eller en motståndskraftig kropp i balans, är det viktigt att tänka på att din kost innehåller tillräckligt med proteiner av olika slag. En stark, smidig och muskulös kropp handlar inte bara om ett fastare och slankare utseende. Det handlar lika mycket om att minska skador och slitage, optimera välbefinnandet, få bättre träningsresultat och hjälpa kroppen att återhämta sig snabbt.

Ge kroppen styrka inifrån med proteiner från

Puori Tillskott av proteinpulver gör att du lättare får i dig rekommenderad mängd proteiner även när tillvaron är hektisk. Välj produkter som är testade av tredje part och som är certifierade för renhet och kvalitet, till exempel Puori PW1– Ekologiskt vassleprotein eller Puori CP1– Pure Collagen Peptides. Om du i huvudsak äter växtbaserad kost eller föredrar växtbaserat protein, är Puori PB – Plant Protein Booster ett bra alternativ. Gemensamt för alla proteinprodukter från Puori är att de är testade av oberoende laboratorier och är certifierade för renhet och kvalitet. Läs mer på https://puori.se/pages/clean. Proteinpulvret är enkelt att få in i dina dagliga rutiner. Du kan till exempel använda det på morgonen i smoothien, pannkakorna, juicen, gröten m.m. Möjligheterna är oändliga. Få inspiration och receptidéer – och du kan enkelt byta ut proteinet som används i receptet mot någon av de andra proteinprodukterna.

Din nya rutin för en starkare kropp

PW1: Ge din träning ett extra lyft

Puori PW1 Ekologiskt vassleprotein består av ekologiskt, välsmakande och lättupptagligt vassleprotein som är minimalt bearbetat och bra för dig som tränar mycket. Du får hela 20 g protein per portion med en härlig smak av vanilj. Protein bidrar till att bevara och öka muskelmassan.*

PB: Öka mängden växtbaserade proteiner i kosten

Puori PB Plant Protein Booster är ett ekologiskt ärtproteinpulver som innehåller alla essentiella aminosyror i kombination med havsalger, som naturligt innehåller kalcium. Ett unikt lättlösligt pulver utan smaktillsats. Bra för bland annat skelett, muskler och matsmältning. **

CP1: Skäm bort din hud inifrån

Puori CP1 Pure Collagen Peptides har en hög halt av hydrolyserade kollagenpeptider, som kroppen har lätt att ta upp. CP1 består av en ingrediens – kollagen typ 1 och 3 (från nötkreatur) och ger 10 g kollagen per portion. CP1 är ett smakneutralt pulver som enkelt kan tillsättas till vilken kall eller varm dryck som helst, såsom smoothies, juice och kaffe eller användas i matlagning.

 

Referenser 

1) https://umbraco.teamdanmark.dk/media/2570/kostanbefalinger-til-veganere.pdf

2) Nordic Nutrition Recommendations, 2012 

3) Artikel från Institut og Ernæring, Köpenhamns universitet, 

*Protein bidrar till att bevara och öka muskelmassan

**Kalcium bidrar till normal muskelfunktion. Protein bidrar till att öka och bevara muskelmassan, medan kalcium hjälper till att bevara ett normalt skelett. Dessutom bidrar kalcium till normal funktion hos matsmältningsenzymer

Disclaimer
*Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil.